k♥gastro | citromlét

1Már említettem érdekes gyermekkoromat, mikor megszokott volt, hogy csalánsaláta hajdinával kerüljön vasárnap az ünnepi asztalra. Mivel barátnőim érdekesnek találják ezen visszaemlékezéseimet, ezért osztom meg itt veletek. Furcsa érzés már így felnőtt fejjel visszagondolni arra, hogy milyen természetesnek vettem még hat-hét évesen, hogy például minden étkezés előtt 6-tagú kiscsaládunknak fel kellett sorakoznia a teraszon 30 perces légzőgyakorlatra. Emlékszem, egyedül azért nem tetszett a dolog, mert apukám mindig olyan átszellemült arccal végeztette velünk a gyakorlatokat, miközben én csak arra tudtam gondolni, hogy a szomszédban életem akkori természetesen halálos szerelme, Robi biztosan meglátja furcsa hajlongásainkat és már nem fog odahívni a kerítéshez. Persze a ‘Robi-én-kerítés=szerelem’ képlet már a történelemé, azonban egészségem aligha.

2A három-fázisú légzőgyakorlatot általában mindig követte egy minimum 10-20 perces felolvasás a Mazdaznan életfilozófia tanításaiból. Nyilvánvalóan ennyi idősen még nem sokat fogtam fel a tanításokból, nem láthattam át hogyan lehetséges, hogy “testünk a szellem eszköze” vagy hogy külső szépséget csak helyes táplálkozással érhetünk el. Nos, dióhéjban édesapám családunk jóhiszemű türannoszaként mindent megtett, amit jónak látott az egészségünk védelmében. Ám őt igazolja, hogy tinédzser éveimtől kezdve bár sok mindent megtettem, hogy leromboljam a fiatalkori tiszta éveket, beteg mégsem vagyok szinte soha. Most is pattanásig feszítem a húrt minden nap a melóban, mégis újabb és újabb energiaforrást vélek felfedezni magamban. Ezért gondoltam, mindenkinek jól jöhet egy-két használható tipp, íme az első, mely tapasztalataimon alapszik, de szigorúan nem tudományos! – a citromkúra.

3

A citrom jótékony és közkedvelt; limonádék, salátaöntetek, halételek kedvelt kiegészítője, de önmagában nyújtja a legtöbbet egy megtisztuláshoz. A kúra titka csupán annyi, hogy a naponta elfogyasztott citromok számát fokozatosan emeljük. Az 1. nap csak egy citrom levét, a 2. nap kettőt és így tovább egészen addig, amíg a napi 9 citrommennyiséget el nem érjük, akkor ugyanez jön visszafele csökkenő sorrendben. Fontos: nem inni, hanem nyállal elkeverve szükséges megenni a citromlevet. A kezdőknek a 9 citrom durva mennyiségnek tűnhet, így ajánlatos 3-5 darabbal kísérletezni először. Még valami: 2-3 oráig nem szabad enni /inni a citrom után, de ha eltelik pár óra enni kötelező. Ha nem a mekis burgerek után vágysz rögtön, akkor bármit ehetsz a kúra közben, viszont no alkohol végig. Bőröd, hajad sokkal szebb lesz, érzékeid kifinomulnak, a kúra végeztével közérzeted is sokkal jobb lesz, na és persze fogysz is rendesen.

Ha kipróbálod, oszd meg velem tapasztalataidat itt is, kiváncsi leszek. Addig megpróbálom rávenni magam én is egy ilyen kúrára, de persze először itt a Balaton és a nyaralás, no meg az a sok finom fröccs 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s